Ιδρυτής της Dragon Ryu

Ο Τριαντάφυλλος Τσαγρής γεννήθηκε το 1976 στο Σάσκατουν, Σασκάτσιουαν του Καναδά από έλληνες γονείς. Αργότερα η οικογένεια του γύρισε στην Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε στο Αίγιο κοντά στην Πάτρα.

Στα 16 του ξεκίνησε με το bodybuilding, Tae kwon do και πυγμαχία όπου έλαβε μέρος σε διάφορους ερασιτεχνικούς αγώνες κατακτώντας την 3η θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας.


Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις των καταδρομών στην Κύπρο όπου και βραβεύτηκε από τον στρατηγό ΓΓΕΘ για τις υπηρεσίες του και εκεί γνώρισε από κοντά το Ninjutsu από τον εκπαιδευτή Γεώργιο Σέγκα και εντάχθηκε στην ομάδα αυτοάμυνας της Μονάδας.  

Παρακολούθησε μαθήματα από διάφορες σχολές Ninjutsu και το 2010 την χρονιά της τίγρης πήγε στην Ιαπωνία και παρακολούθησε από κοντά πολλούς δασκάλους και κυρίως τον δάσκαλο Massaki Hatsumi όπου και πήρε το 5ο Dan στο Ninjutsu περνώντας με μεγάλη επιτυχία το sakki test. (μια δοκιμασία βασισμένη στην 6η αίσθηση όπου ο εξεταζόμενος βρίσκεται γονατιστός με κλειστά τα μάτια και πρέπει να αποφύγει έναν σπαθοφόρο που βρίσκεται πίσω του κρατώντας ξύλινο σπαθί και θα επιφέρει ένα κάθετο κόψιμο ότι ώρα επιθυμεί.)

  Ασχολήθηκε ακόμα με το Kick Boxing (2Dan), Krav Maga (Israel), Jiu JItsu (1Dan), το Παγκράτιο και τις Μικτές Πολεμικές Τέχνες (ΜΜΑ), Tai Chi –      Qi Gong.

Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από αντίστοιχες ομοσπονδίες και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το 2010 δημιούργησε την Dragon Ryu που βασίζεται στο Ninjutsu όπου αναγνωρίστηκε επίσημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας το Δεκέμβριο του 2018. 

Το Ιούλιο του 2018 πραγματοποίησε επίδειξη με την σχολή του στην διοργάνωση Athens Warrior Spirit και βραβεύτηκε με τον τίτλο του Έλληνα Πρωτοπόρου στην τέχνη Ninjutsu και Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς  κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία ένοπλων των προχωρημένων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας, στην ίδια διοργάνωση άλλοι 9 μαθητές του διεκδίκησαν θέσεις και πήραν μετάλλια 3 Χρυσά 3 Ασημένια και 3 Χάλκινα.        

  Σπούδασε Στρατηγική Διεύθυνση Έργων Ιδιωτικής Ασφάλειας, καθώς και Εναλλακτικές Επιστήμες στις ειδικότητες: Κινέζικη Ιατρική, Ρεφλεξολογία, Βελονισμό, Χειροπρακτική και Μάλαξη.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ισραήλ, Σλοβενία, Σλοβακία) σε θέματα ασφαλείας για πρόσωπα υψηλού κινδύνου και ευπαθών στόχων, ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων και μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων, ναυαγοσωστική και καταδύσεις.

  Κατά την ενεργητική του δράση έχει φυλάξει επιχειρηματίες, πολιτικούς, διεθνείς αθλητικές ομάδες και προσωπικότητες, ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων, ασφάλεια διαφόρων εταιρειών, κέντρων διασκεδάσεων και ασφάλεια πλοίων στο ινδικό ωκεανό.

  Είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από κρατικούς φορείς σε θέματα πολεμικών τεχνών, θέματα ασφαλείας και πρώτων βοηθειών και έχει διδάξει δεκάδες σεμινάρια. Το 2018 δημιούργησε την Ακαδημία Άμυνας & Ασφάλειας που ειδικεύεται σε θέματα σωματοφυλακής και ασφαλείας με Μελέτη – Επίβλεψη και Εκπαίδευση προσωπικού.    

Διατηρεί δικό του Dojo – σχολή πολεμικών τεχνών στην Αθήνα στην Νέα Ιωνία και είναι αναγνωρισμένη από 3 Πανελλήνιες Ομοσπονδίες.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο ως συγγραφέας βιβλίων πολεμικών τεχνών και θεμάτων ασφαλείας και πραγματοποιεί μαθήματα και σεμινάρια στην τέχνη Ninjutsu, εκπαιδεύσεις σωματοφυλακής, πρώτων βοηθειών, και διατηρεί κέντρο εναλλακτικών θεραπειών.