Ιδρυτής της Dragon Ryu

Ο Τριαντάφυλλος Τσαγρής γεννήθηκε το 1976 στο Σάσκατουν, Σασκάτσιουαν του Καναδά από Έλληνες γονείς. Αργότερα, η οικογένεια του γύρισε στην Ελλάδα, όπου και εγκαταστάθηκε στο Αίγιο, κοντά στην Πάτρα.   

Στα 16 του ξεκίνησε με το bodybuilding, το Tae kwon do και την πυγμαχία και έλαβε μέρος σε διάφορους ερασιτεχνικούς αγώνες.


Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις των καταδρομών στην Κύπρο και εκεί γνώρισε από κοντά το Ninjutsu από τον εκπαιδευτή Γεώργιο Σέγκα.  

Αργότερα, παρακολούθησε, μαθήματα σε διάφορες σχολές απο δασκάλους του Ninjutsu. Παρακολούθησε από κοντά τον δάσκαλο Massaki Hatsumi στην Ιαπωνία, όπου έχει λάβει από τον ίδιο, τον βαθμό του 7ου Dan.  

Ασχολήθηκε ακόμα με το Kick Boxing (2Dan), το Krav Maga (Israel), το Jiu JItsu (1Dan), το Παγκράτιο, το Tai Chi, το Qi Gong και τις Μικτές Πολεμικές Τέχνες (ΜΜΑ).

Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από αντίστοιχες Ελληνικές Ομοσπονδίες Πολεμικών Τεχνών  και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το 2010 δημιούργησε δικό του στιλ την Dragon Ryu που βασίζεται στο Ninjutsu, το οποίο και αναγνωρίστικε επισήμως το 2018 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών.          

Σπούδασε Στρατηγική Διεύθυνση Έργων Ιδιωτικής Ασφάλειας, καθώς και Εναλλακτικές Επιστήμες στις ειδικότητες: Κινέζικη Ιατρική, Ρεφλεξολογία, Βελονισμό, Χειροπρακτική και Μάλαξη.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αφορούν την ασφαλεία προσώπων υψηλού κινδύνου και ευπαθών στόχων, την ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων και τη μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων, τη ναυαγοσωστική και τις καταδύσεις.

Κατά την ενεργητική του δράση έχει φυλάξει επιχειρηματίες, πολιτικούς, διεθνείς αθλητικές ομάδες και προσωπικότητες. Έχει συνδράμει σε ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων, σε ασφάλεια διαφόρων εταιρειών, κέντρων διασκεδάσεων καθώς και σε ασφάλεια πλοίων στο ινδικό ωκεανό.  

  Είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από κρατικούς φορείς σε θέματα πολεμικών τεχνών, σε θέματα ασφαλείας και πρώτων βοηθειών και έχει διενεργήσει δεκάδες σεμινάρια γύρω από τις ανωτέρω θεματικές ενότητες.