Ιδρυτής της Dragon Ryu

Ras            

 

Ο Ρας Τριαντάφυλλος Τσαγρής γεννήθηκε το 1976 στο Σάσκατουν, Σασκάτσιουαν του Καναδά από Έλληνες γονείς κι αργότερα η οικογένεια του γύρισε στην Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε στο Αίγιο κοντά στην Πάτρα.
Στα 16 του ξεκίνησε με το bodybuilding, Tae kwon do και πυγμαχία όπου και έλαβε μέρος σε διάφορους ερασιτεχνικούς αγώνες.
Υπηρέτησε (1995 – 1997) στις ειδικές δυνάμεις των καταδρομών στην Κύπρο (35ΜΚ), όπου εκεί γνώρισε από κοντά το Ninjutsu και εκπαιδεύτηκε σε όλη του την θητεία.
Όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδευόταν σε διάφορες σχολές Ninjutsu στην Αθήνα και το 2010 πήγε στην Ιαπωνία και παρακολούθησε από κοντά τον δάσκαλο Massaki Hatsumi όπου και πήρε το 5Dan στο Bujinkan.
Έχει ασχοληθεί με διάφορα στιλ όπως το Kick Boxing (2Dan), Krav Maga (Israel), το Παγκράτιο και τις Μικτές Πολεμικές Τέχνες (ΜΜΑ), όπου στα δύο τελευταία είναι αναγνωρισμένος προπονητής από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το 2010 την χρονιά της τίγρης δημιούργησε την Dragon Ryu και το 2012 την χρονιά του δράκου έγινε Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών με το όνομα «Η Τέχνη του Δράκου».
Σπούδασε Στρατηγική Διεύθυνση Έργων Ιδιωτικής Ασφάλειας καθώς και Εναλλακτικές Επιστήμες στις ειδικότητες: Κινέζικη Ιατρική, Ρεφλεξολογία, Βελονισμό, Χειροπρακτική και Μάλαξη. Επίσης, έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε θέματα ασφαλείας για πρόσωπα υψηλού κινδύνου και ευπαθών στόχων, ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων και μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων, ναυαγοσωστική και καταδύσεις.
Έχει δουλέψει ως σωματοφύλακας προσώπων υψηλού κινδύνου, ως φρουρός ασφαλείας εμπορικών πλοίων σε επικίνδυνες περιοχές, ως ιδιωτικός φύλακας σε ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων, διαφόρων εταιρειών και κέντρων διασκεδάσεων. Κατά την ενεργητική του δράση έχει φυλάξει επιχειρηματίες, πολιτικούς, διεθνείς αθλητικές ομάδες και διεθνής προσωπικότητες.
Είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από κρατικούς φορείς σε θέματα πολεμικών τεχνών, θέματα ασφαλείας και πρώτων βοηθειών και έχει διδάξει δεκάδες σεμινάρια.